Her Sınıftan Öğrencinin İlgisini Çekecek 24 Sınıf Panosu Fikri

Her Sınıftan Öğrencinin İlgisini Çekecek 24 Sınıf Panosu Fikri

Sınıf panoları öğretmenlik tarzınızı göstermenin müthiş bir yolu olabilir. Eğer öğrencilerinizi gerçekten etkilemek istiyorsanız, klasik panolar yerine çocukları yerlerinden kaldırıp öğrenme deneyimine çeken bu etkileşimli sınıf panolarından bazılarını deneyin. Her konu ve sınıf için örnekler mevcut. İlham alıp işe koyulmak size kalıyor…

  1. “Kendinle gurur duy”

Öğrencilerin en iyi çalışmalarını herkesin görebilmesi için iliştirebileceği basit, renkli bir pano oluşturun. Dilerseniz isimlerini ekleyin veya boş bırakın; fakat her öğrenciyi düzenli olarak bir şey sergilemesi için cesaretlendirin.

Kaynak: Miss DeCarbo/Instagram

  1. Şiir mi yoksa müzik mi?

Çocukların şiire ilgi duymalarını sağlamak biraz zordur. Onlara güzel bir alıntının, ünlü bir şaire mi yoksa ünlü bir pop grubuna mı ait olduğunu tahmin etmelerini isteyerek meydan okuyun. Cevaplar onları şaşırtacak!

Kaynak: Mrs. Orman’s Classroom

  1. Stres atma köşesi

Etkileşimli pano hazırlamanın çok zaman alması ya da çok çaba gerektirmesi zorunlu değil. Sadece dev bir boyama posterini duvara asın ve yanına pastel boyalar, marker kalemler ve boya kalemleri bırakın. Boyama iyi bilinen bir stres atma etkinliğidir; ayrıca zihnin eldeki işe odaklanmasına yardım eder.

Kaynak: Cynthia Platou/Twitter

  1. Cevaplanmayı bekleyen önemli sorular

Bu tür etkileşimli panolar çocuklara, işlediğiniz konulara yönelik sorular sorma olanağı verir. Neyi gözden geçirmeniz gerektiğini görmek veya soruları gelecek derslerde cevaplamak üzere kaydetmek için panoya her gün bakın. Cevap verdiğiniz sorulara ait not kağıtlarını panodan kaldırın.

Kaynak: Kate’s Science Classroom Cafe

  1. Sudoku ile meydan okuyun

Çocukların derslerini biraz erken bitirdikleri durumlar için bir şeye mi ihtiyacınız var? Etkileşimli Sudoku panoları aradığınız cevap olabilir.

Kaynak: Activity After Math

  1. Karşılaştır!

Venn şeması mı dediniz, şu an içindeyim! Öğrencilerin karşılaştırmasını istediğiniz iki temayı duvara yapıştırın. Bu iki resmin ortak yanları ve zıt yanları neler? Öğrencilerinizden cevapları diyagramın içini dolduracakları yapışkanlı kağıtlara yazmalarını isteyin.

Kaynak: Laura Kim/Instagram

  1. Fikir savaşı!

Öğrencilerin kendi görüşlerini yazma pratiği yapmalarını sağlamak için görüşlerini gösterebilecekleri bir “fikir savaşı panosu” hazırlayın. Bunların hazırlanması kolaydır ve farklı sorularla tekrar ve defalarca kullanılabilirler.

Kaynak: The Good Life

  1. Merak uyandırmak için QR kodları kullanın

Interactive Bulletin Boards Study All Knight

Dijital çağa QR kodlu etkileşimli panoları getirin. Bu örnekte, “Ben kimim?” sorusu soruluyor ve ünlü kadınlardan yapılan alıntılar panoda sergileniyor. Öğrenciler QR kodunu telefonlarıyla tarayıp her biri hakkında daha fazlasını öğrenebilir. Bu fikir pek çok farklı konuya uyarlanabilir!

Kaynak: Study All Knight

  1. Renklere göre ayırma panosu

Küçük çocuklar etkileşimli panoları severler. Boş tuvalet kâğıdı rulolarını parlak renklerle boyayın ve onları kutulara ve ponponlara uygun bir şekilde yerleştirin. Çocuklar doğru ponponu doğru rulonun içine koyarak el-göz koordinasyonu uygulaması yapar.

Kaynak: Play to Learn Preschool

  1. Kitap türlerini tanıyın

Interactive Bulletin Boards Buck and Chuck

Kapaklı kartlar pek çok panoda uygulanabilir. Bu pano çocuklara, edebiyat türlerini örnek ve açıklamalarla anlatmaya yardımcı olur.

Kaynak: Buck & Chuck

  1. Kelime arama oyunu

Kelime aramak, heceleme ve kelime hazinesi alıştırması yapmanın çekici bir yoludur. Bu panoyu yıl boyu yeni konulara uygun olarak değiştirebilirsiniz.

Kaynak: The Corner on CharacterK

  1. Minnet panosu

Her bir kartın arkasına her öğrenci en çok neye minnet duyduğunu yazsın. Her gün bir tanesini çevirin ve paylaşın.

Kaynak: Teacher Blogspot

  1. İhtiyacın olanı al!

Bütün Pinterest’te bunun gibi etkileşimli pano örnekleri bulabilirsiniz. Yaklaşım basit: Panoya, öğrencilerin kendilerini iyi hissetmeye ihtiyaç duyduklarında alabilecekleri cesaretlendirici ve güzel kelimeler içeren notlar yapıştırın. Onlara başkaları için kendi güzel sözcüklerini de yazabilecekleri kâğıt verin.

Kaynak: Pinterest

  1. Sesli okuma panosu

Bir kitabı, kitaptaki karakterleri, yaşanan sorunu, ortamı ve çözümü ortaya koyacak şekilde yüksek sesle birlikte okumayı deneyin. Kitabı bitirdiğinizde çocukların kitabın en çok hangi bölümünü beğendiklerini diğerleriyle paylaşmak için not kağıtlarına yazmalarını isteyin.

Kaynak: Kidd + Kids

  1. “Bul ve eşleştir” panosu

Küçük çocuklara harfleri, sayıları, hecelemeyi ve daha fazlasını öğrenmeleri için, sevimli ve eğlenceli interaktif bir eşleştirme panosuyla yardımcı olun.

Kaynak: Play to Learn Preschool/Instagram

  1. Okurken gezmek!

Interactive Bulletin Boards Scholastic

Öğrencilere kitapların dünyaya nasıl açıldığını gösterin. Panoya bir ülke ya da dünya haritası yapıştırın ve okudukları kitapta belirtilen her yeri haritada işaretlemelerini isteyin.

Kaynak: Scholastic

  1. Kelime oyunlarıyla günü güzelleştirin

Harf kartlarıyla bir pano tasarlayın ve öğrencilerin en yüksek puan için mücadele etmesini sağlayın. Sözlükte yer alan kelimelere ekstra puanlar verebilirsiniz.

Kaynak: Pinterest

  1. Ne okuyorsun?

Bu panoyu tasarlayan öğretmen şöyle diyor: “Öğrenciler okudukları kitabın adını, yazarını ve türünü yazmak için yapışkan kâğıtlar kullanıyor. Her gün silinebilir kalemler kullanarak kitabın kaçıncı sayfasında olduklarını güncelliyorlar ve kitaba 5 üzerinden puan veriyorlar. Bu bana çocukların ne kadar okuduklarını görme olanağı ve öğrencilere yeni kitap tavsiyelerini görebilecekleri bir alan sağlıyor.

Kaynak: Third Grade Swag/Instagram

  1. Seni ne neşelendirir?

Çok basit bir uygulama: Neşe sözcüğünü büyük harflerle yazın ve öğrencilerin, harflerin içini kelimelerle doldurmasını sağlayın. Bu uygulamayı mevsim ya da konuya göre kolayca değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Paulette Metivier/Pinterest

  1. Kâğıttan bir bilardo masasının açılarını ölçün.

Öğrencilerden masaya kâğıt bilardo topları koymasını isteyin ve ardından onların topu deliğe sokmak için ihtiyaç duydukları açıyı bir iletki ve ip yardımıyla hesaplayın.

Kaynak: Ryan O’Donnell/Kutztown University

  1. Twitter panosu

Sosyal medya bugünlerde sınıf da dahil olmak üzere her yerde. Öğrencilere “Günün Sorusu” adı altında bir soru sorun. Öğrencilerin sorunun cevabını “tweet” atabilecekleri bir Twitter duvarı tasarlayın

Kaynak: Life in Fifth Grade

  1. Bu kitabı tavsiye eder misin?

Etkileşimli “okurun seçimi” panosunda hangi kitapların tuttuğunu, hangi kitapların tutmadığını bulun. Çocuklar, belirli bir kitap hakkında ne hissettiklerini göstermek için panoda fotoğraflarının yerini değiştirebilirler.

Kaynak: Scholastic

  1. Kendi şiirini yaz!

Interactive Bulletin Boards Res Life Crafts

İşte şiir gibi bir pano! Kelimeleri kesin ve öğrencilere bir kutu raptiye verin. Geri kalanını öğrenciler halleder.

Kaynak: Residence Life Crafts

  1. İyilik yapmaya özendirin

Interactive Bulletin Boards Green Pride

Panoya, içinde “iyilik fikirleri” olan zarflar yapıştırın. Öğrenciler bir kart çeksin ve kartta yazan iyiliği hayata geçirsin. Eğer isterlerse panoya fotoğraflarını yapıştırın.