Mutlu, Korkusuz, Özgüven Sahibi, İletişim Gücü Yüksek Bireyler Yetiştirirken: Hayvan Sevgisi

Mutlu, Korkusuz, Özgüven Sahibi, İletişim Gücü Yüksek Bireyler Yetiştirirken: Hayvan Sevgisi

Mutlu, korkusuz, özgüven sahibi, iletişim gücü yüksek bireyler yetiştirirken özellikle hayvan sevgisi çok büyük bir önem taşıyor. Küçük yaşlarda hayvan sevgisi aşılanmış, minik dostlarımızla beraber büyüme şansı yakalamış olan çocukların duygusal zekâlarının daha iyi geliştiği ve toplumsal iletişim kabiliyetlerinin çok daha yüksek olduğu bilimsel verilerle ispatlanmıştır. Özellikle bu dönemde çocuklarımıza hayvanları para ile alınıp satılabilen bir meta olarak göstermemeye dikkat edilmesi gerekir. Hayvanlarla doğru iletişim kurmalarını, bağ kurmalarını sağlayarak, doğa ve doğal iletişimin gücü ve şifası ile çocuklarımızla hayvanlar arasında sağlıklı bir iletişim sürecine zemin hazırlayabiliriz. Böylece daha mutlu, özgüven sahibi, dışadönük, sosyal iletişimi güçlü, duygusal zekâsı yüksek, mutlu çocuklar yetişir.

Çocuğunuza hayvan sevgisini öğretirken bunlara mutlaka dikkat edin;
• Eğer hayvanlardan korkuyor, çekiniyorsanız bu duygularınızı çocuklara hissettirmeyin,

• Hayvanları para ile alınıp satılan bir meta gibi asla göstermemek, çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurmalarına aracılık etmek, bağ kurmalarını sağlamak gerekir.

• Bakımı evde kolay olabilecek ve doğası gereği ev ortamına kolay adapte olabilecek hayvanları özellikle ev ortamında bakımına dikkat edin.

• Hayvan sevgisini daha yoğun hissettirebilmek adına çocuklarınıza bu konuyla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.

• Alerjiniz/ Alerjik bir hastalığınız olup olmadığına dair özellikle ev ortamına minik misafirleri dahil etmeden önce kapsamlı bir test yaptırabilirsiniz.

• Hayvan sahiplendikten sonra sizinle bir ömür boyu yaşamının kalanına devam edeceğini lütfen unutmayın ve bu doğrultuda hayvan sahiplenin.

• Hayvan sahiplenmeden önce çocuklarınıza onun da belirli ihtiyaçları olacağını ve belirli bir düzene sahip olması gerektiğini detaylıca anlatın.